Arnild tilbyder os to lørdage i oktober, hvor hun vil undervise os i, hvordan man kører maraton forhindringer. Vi har glade sagt Jatak! Her er hvad Arnild skriver:

De 2 lørdage holder vi fast ved. Jeg forestiller mig, at vi den 10. oktober først tager lidt teori, hvor vi snakker om samarbejdet mellem kusk og groom og kørsel i en forhindring. Vi har sat bogstaver op i en af forhindringerne. De får en tegning af forhindringen, som jeg gennemgår med bogstaver osv. Så går vi den sammen i flok, hvor vi snakker om veje og hvad man skal tænke over. Alle går forhindringen selv, for at kunne den vej, der er besluttet.  Herefter skal vi køre forhindringen først i skridt, så i langsom trav.  Jeg mener, at man godt kan være 2, der kører samtidig, hvor man skiftes til at køre i forhindringen, jeg står bag på, hvor det kan lade sig gøre og ellers står jeg på jorden ved siden af. Der skal være groom på alle vogne, da groomen også skal lære det.

Den 17 oktober kører vi 2 forhindringer, den samme som 1. gang og en ekstra. Der må ikke køres i hurtigere trav i forhindringen, end at både hest/pony, kusk og groom kan følge med.

I løbet af vinteren synes jeg, at vi skal lave en maraton aften, hvor vi også snakker en masse mere teori incl. etaper og hastigheder. Så kan vi mødes og køre noget etapetræning, så folk får ind i hovedet, hvordan det foregår, og de får en fornemmelse af hastighed. Det kan være, at SOK vil lave en træningsdag til foråret med 2 eller 3 maratonforhindringer, der skal køres 2 eller 3 gange med pause imellem. Etapetiderne kommer ind, når der skal være f.eks 800 m fra start til første forhindring, 700 m mellem forhindringerne, og 500 m fra sidste forhindring til mål.        

Mange hilsener

Arnild

Husk! Både kusk og groom skal have sikkerhedsvest og hjelm på.