fra Charlotte Dani

Billedet er fra en af vores utallige dejlige orienteringstur med Frederiksborg vallakken Blaze Korstoft, min søn Martin Dani Buus og Far Per Dani Larsen som deltagere.

20.03.2017

Velkommen til nye medlemmer, Anne Marie (Mie) og Henning Culmsee. Mie og Henning har to miniature shetlændere, Yellow 3 år, der er red dun og Player 2 år, der er sort. Planen er, at de to skal køres i tospand. Træningen med lange liner er gået i gang og sulky og saletsele venter lige om hjørnet. Tospandsvogn og tospandsseler er bestilt. Vi glæder os til at se jer på SOK´s baner.

Player og Henning. Yellow og Mie.

14.03.2017

Velkommen til nyt medlem, Trine Pedersen:

Jeg hedder Trine Petersen og bor i Ålsgårde  min fødselsdato er 13-12-56. Jeg er ven med Anne og Hans Otto Min hest er en knapstrupper vallak og bliver 10 år. Han hedder Kolumbus. Jeg er næsten lige begyndt at køre. Kolumbus har kørt i alle sine år. 

Og her er så Kolumbus.

03.10.2016

Så er stævnesæsonen sluttet af med et brag i SSK til årets finale. I DressurCup vandt jeg dagens konkurrence og blev samlet nr. 2 med kun 1,89 point op til den samlede 1. plads. I TopCup blev jeg nummer 2 i dagens konkurrence på en meget teknisk svær og tung/våd bane, og blev samlet nr. 1 af klasse B. Jeg er meget tilfreds og stolt af lille Oliver, og glæder mig til at køre i klasse A i forhindringskørslen næste år. Stor tak til Klindt Rideudstyr for det fine røde vinderdækken - det er vi meget glade for - og stolte over at have vundet.

Med venlig hilsen Kirsten.

12.06.2016

Velkommen til Elsebeth med familie. Elsebeth skriver her:

Vi er 5 i familien: Far, mor og 3 aktive drenge, som bor på Nørrebro. Vi købte vores skønne shetter, Mejse, for godt et år siden, for at komme lidt ud af byen og for at have kvalitetstid sammen som familie. Jonathan på 11 har redet på Mejse, men er desværre for stor til det og kan nu lide at lave agillity med hende. Willem på 6 og Lauge på 4 rider tur på Mejse.
Mejse er tilkørt og nu håber Jonathan og Mor Elsebeth også at lære at køre vogn, sådan at vi kan køre ture i den skønne natur omkring Værløse hvor Mejse bor. Smiler

Mejse for sulky i SOK.

11.04.2016

Velkommen til nyt medlem, Sebastian David Simonsen 

Hej!
Jeg er blevet spurgt, om jeg ville skrive lidt om mig selv, så du kunne byde mig velkommen i SOK. Så det gør jeg så nu. Smilende ansigt med smilende øjne Mit navn er Sebastian ( manden med hatten) jeg kører lipizzaner og har to smukke heste drenge, en på 4 en Neopolitano som hedder Napoleon. Han skal starte med rytter nu og også som køre hest. Og så har jeg en på 8. En Convasano der hedder Coffee. Han er kørt i 9 mdr. og redet i 3 år. Mine planer er, at køre to-spand, når jeg og hestene er klar.

 

04.04.16


I dag har Jesper tromlet og gødet SOK´s bane. Smiler Vi siger så mange tak. Smiler stort Det er bare skønt. Gødningen er sponsoreret af Tikøb Korn og Foder. Mange tak. Smiler

06.02.2016

Velkommen til nyt medlem: Mona Voje    


Mit navn er Mona Voje.

Oprindelig kommer jeg fra Troms i nord Norge, men har boet i Danmark i 30 år.

Jeg er eneste avler i Danmark, af den udrydningstruede norske hesterace,

nordlandshest/lyngshest. (n/l)

For fire år siden fik jeg den første n/l her til DK. Senere har jeg købt tre alvshopper

mere, hvor to af dem fik føll for to år siden. Nu er de de igen drægtige og skal fole i

april- maj. Hingsten havde jeg lejet hjem fra Norge - da jeg har et super godt samarbejde med hestefolk fra n/l miljøet derhjemme. I 2015 fik jeg en avlshingst, som nu står klar til at bedække de fleste af mine hopper her til foråret.

Mit største ønske er at lære at køre med mine heste. N/L er en utrolig god og stabil kørehest, og har altid været brugt til dette oprindeligt. Men jeg kan intet og melder mig ind i SOK i håb om at få lært alt omkring kørsel. :)

Lidt info om nordlands/lyngshest:                                          

Bruges til al kørsel, dressur, spring, monte, ponygames, feltridt, skeid, kløv, turridning, ponytrav, slede kørsel, skogsarbejd, western, voltige. Højde mellem 130- 148 cm

Nordlandshest/lyngshest er en af de tre norske nationale racer, af meget gammel oprindelse. Den første, kendte og dokumenterede udstilling hvor lyngshest var udstillet, var i 1898 på Lyngseidet i Troms. I 30'rne blev der sat gang i organiseret avl af rasen.

Da var populasionen lokaliseret til de nordligste amter, de fleste langs Lyngenfjorden i Troms.

På grund af krigen og mekaniseringen i jordbruget, gik racen stærkt tilbage. Tyskerne stjal alle de heste de kom over under krigen og aflivede alle da de trak sig tilbage.

I 60' erne var racen fortsat udrydningstruet. Da var der ca 30 registrerede n/l tilbage.

På grund av begrænset genmateriale og et ønske om at bevare racens særpræg uden indkrydsning av andre raser, kræves struktureret og målbevidst avlsarbejde for at opnå fremgang avlsarbejdet. Der finnes nu ca 3000 registrerede N/L , de fleste i Norge.

Nordlandshest/lyngshest er inkludert på FAOs liste over utrydningstruede racer med status ”udrydningstruet – vedligeholdt” (FAO,2000)

Jeg har pt to heste der er tilkørt. En sort hoppe på fem og min avlshingst på 15 år.

Håber på at få vist dem frem på beste vis- når jeg en gang får lært at køre :)

Vi ses derude!

28.01.2016

Velkommen til nye medlemmer. Mette Gøttrup og Alette Hvalsø

Jeg er en hesteglad pige født i 1977 ;o)

Jeg købte Tycon 1.Februar 2015. han er 5 år  gammel og bare en super dejlig dreng på 172 høj

Han har gået 2 prøveløb, men ellers ikke startet løb. Jeg bruger ham til tur ridning og er så i sommers begyndt at køre lidt små ture med ham for vogn,hvilket han nyder ;o)

I sep 2015 fik jeg så en super skøn part til ham,Hun hedder Alette og rider lidt dressur på ham på vores ridebane, og ellers nogle ture. Hun nyder også at hoppe med på vognen ;o)

Vi har som sagt ikke kørt så meget, så vores erfaring er ikke sååå stor, men derfor valgte vi at blive medlem af klubben så vi kan lære lidt af de andre medlemmer, opleve hyggen og dele oplevelser med jer.

Jeg har pt ikke bil der må trække hest, og har ikke trailer kort (endnu) så det kan selvfølgelig give lidt problemer, men jeg opgiver ikke, og vil gøre alt for vi kan deltage i en masse ting,evt. køre med andre i det omfang det kan lade sig gøre.

Vi glæder os rigtig meget til en masse gode timer med jer.

mange hilsner fra Alette og Mette...nåår ja og så Tycon
drengen ;o)

11.01.2016

       

Tirsdag d.11. januar afholdt SOK, sammen med Slangerup Lynge Rideklub, et spændende foredrag om halthed med dyrlæge Nicolai Jarløv fra Hørsholm Hestepraksis, i SLR´s dejlige ridehus. Der var 3 ekvipager med til at demonstrere på. To ryttere og Lars Nielsen med Brenin. Det var et spændende og lærerigt foredrag. Der var et flot fremmøde på ca. 100 personer.


22.11.2015

Velkommen til nyt medlem, Lone Jørgensen og familie

Vi er jo en heste interesseret familie , Laura på 16 år har sin lille Ispind , sort shetlænder vallak, som hun laver lidt sjov / agility med og han har gået for vogn, så det satser vi på han skal igen.
 
Frederikke på 14 har en islænder som hun rider lidt på + hun låner mors ene nordsvensker engang imellem.
 
Tilda er nordsvensk brugshest som rides og køres -se billede.  Og sidst indkøbte – Brunte – også nordsvensk brugshest – Brunte er ikke brugt så meget så det er lidt forfra med både ridning og forhåbentlig også kørsel på sigt.
Når vi snakker kørsel så er det, Lone og Jan, som muntrer sig med den det.     Tilda har i mange år været med i show på Roskilde, hvor hun enten er blevet kørt eller redet.
 
Derudover har vi 2 små shetter, som vist mest er til pynt.
 
Vi får ikke gjort så meget ud af kørsel og det håber vi på at få lidt mere gang i til foråret – nu hvor vi har meldt os ind i SOK.
 
Det var lidt om os .
 
Hilsen Lone

11.11.2015


Onsdag d. 11. november. Hyggelig og lærerig aften i SOK med foredrag af Jørgen Konge. Aftenen blev holdt hos Arnild og Niels. Vi var ca. 20 personer. Efter foredraget hyggede vi os med hestesnak og kaffe og kage.  

14.03.2015

   

Tillykke med de 80 år, Leif Christiansen, medstifter og æresmedlem af SOK

Leif var til DM i Hillerød med børnebørnene, men det lykkedes at finde ham. Smiler Så vi, Lars Nielsen, Finn Eising, Henrik Hansen og Charlotte Jensen sang fødselsdagssang for ham på tribunen. Smiler 

Tillykke Leif

Standerhejsning 14.03.2015

14,03.2015 En hyggelig formiddag til Standerhejsning i SOK. Vi fik stillet dressurbanen op med hegn og bogstaver, så der er gjort klar til sæsonens undervisning, træning og stævner. Første undervisningsdag er i morgen ved Kurt Klindt. Efter at flagene var hejst, gik vi ind og drak morgenkaffe.

Et lille udsnit af de fremmødte til Standerhejningen.

12.03.2015

Tak til Anne og Jens Faurscou for et rigtig godt foredrag om Trailerregler og Dyretransport. Vi var mange der blev meget klogere på de dele. Tak til Arnild og Niels for lån af lokaler.

28.02.2015


Finale Maraton Cup derby 2015

Tillykke til Thomas Petersen med 1. pladsen i Kl. 2 1 sp.pony C+B

og Tillykke til Lars Nielsen med 1. pladsen i Kl. 3 1sp.pony A

24.02.2015


Prisuddeling til sportsudøvere. Ved Frederikssund Kommunes årlige prisuddeling, er SOKs formand Lars Nielsen blevet hædret for, ved "DM i Kørsel med pony" i 2014, at have vundet sølv.

26.02.2015


SOK´s foredrag om: "Halthed, genoptræning efter skader og pauser" af dyrlæge Nicolai Jarløe, Hørsholm Dyrepraksis, blev en stor succes med omkring 60 deltagere.

Nyt medlem 19.01.15


Velkommen til nyt medlem: Anne Egholm Faurschou. Anne skriver selv her:
       
Halløjsa. Er ikke så god til det der med at promovere mig selv, men skal forsøge. Har redet siden jeg var 8. Haft egen hest siden jeg var 12. Været springrytter som ung, men har de seneste mange år primært været skovturs/hyggerytter. Blev via min svigerinde interesseret i kørsel omkring 2007 og købte Duffy, som er en welsch Cob vallak fra 2000. Han var tilkørt og brugt til køreture i naturen. For at være sikker på, at jeg havde styr på tingene, startede jeg med undervisning hos Kurt Klindt og her blev interessen for dressur mm skabt. Dressuren er det jeg bedst kan lide, og heldigvis er Duffy rigtig god til det.
Mvh. Anne

Anne og Duffy til 50+ i SOK 2014.

Nyt medlem 15.01.15


Velkommen til Viktoria Neble Belling, Fredensborg, som juniormedlem.

Her er hvad Viktoria skriver: Jeg er 13 år gammel. Jeg kører med to miniature heste, Lille Hest og Star. Lille Hest er i gang med at blive kørt til og Star kunne køre i forvejen. Jeg har kørt siden maj 2014 med Star og er lige gået i gang med Lille Hest.

Viktoria og Star på skovtur.